Most notably used in baked goods and in jams and
jellies, rhubarb is a classic spring food that signifies warmer days and
barbecuing out on the lawn. While its season is relatively short (it’s at its
peak from April through June in the Northern hemisphere), rhubarb’s distinct
taste makes it a standout staple in farmer’s markets and grocery stores alike.
While most people consider rhubarb to be a fruit (it
was even “declared” a fruit in 1947
in a New York court), it’s actually classified as a
vegetable, and only the stems of the plant can be eaten (the leaves are
actually quite poisonous).
History Of Rhubarb
Rhubarb is said to have been used in Chinese medicine
for thousands of years, most notably as a natural laxative. Imported on the
Silk Road, rhubarb reached Europe in the 14th century, and because of growing
medical demand, was more expensive than other precious plants and spices like
cinnamon and opium.
Reportedly, rhubarb reached the US in the 1820s, and
Thomas Jefferson, the third president of the United States, was a fan, planting
it in his gardens.
These days, rhubarb is grown in both heated greenhouses
and outdoors, and is one of the first crops harvested in the spring.
Health Benefits of Rhubarb
In addition to a long history as a natural constipation
aid (because of its high fiber content), rhubarb contains a pigment called
parietin, which has been shown in a few scientific studies to be a potent
cancer fighter.
When it comes to vegan sources of calcium, rhubarb is a
great bet. About 3.5oz of rhubarb contains nine percent of the daily
recommended amount of calcium, and 5g of fiber.
يُستخدم على نطاق واسع في المخبوزات والمربيات
والجيلاتينيات، يُعتبر الروَنَد غذاءاً ربيعياً يُشير إلى الأيام الدافئة وجلسات
الشواء على العشب الأخضر. نظراً لقصر موسمه نسبياً / من شهر نيسان أبريل إلى شهر
حزيران يونيو في نصف الكرة الأرضية الشمالي /، يبرز الروند بطعمه المميز بمكانته
في أسواق المُزارعين والمخازن على حد سواء.
على الرغم من اعتباره فاكهة لدى الغالبية العظمى /
أصدرت محكمة نيويورك قراراً اعتبر الروند فاكهة العام 1947 /، يُعتبر حالياً أحد
أنواع الخُضار، حيث تُؤكل سيقان النبات فقط وتُعتبر أوراقه سامة في الوقت الراهن.
تاريخ
الروند
يُقال بأنه
جرى استخدامه على مدار آلاف الأعوام في الطب الصيني، حيث يبرز تأثيره كمُليّن
طبيعي. جرى استيراده عبر طريق الحرير، وصل الروند إلى أوروبة في القرن الرابع عشر
ميلادي، ونظراً لارتفاع الطلب الطبي عليه، كان سعره أغلى من نباتات وبهارات قيمة
أخرى مثل القرفة والأفيون.
يُقال بأن الروند قد وصل إلى الولايات المتحدة
الأميركية العام 1820، وقد زرعه الرئيس الأميركي الثالث توماس جيفرسون في حديقة
منزله.
بيومنا
هذا، يُزرَع الروند في البيوت البلاستيكية وفي الهواء الطلق، ويُعتبر من أهم
محاصيل فصل الربيع.
فوائد
الروند الصحية
بالإضافة
لتاريخه الطويل في مكافحة الإمساك / نظراً لغناه الكبير بالألياف /، يحوي نوع من
الصباغ اسمه باريتين، الذي أظهرته عدة دراسات علمية على أنه مكافح قوي للسرطان.
كذلك
يُعتبر مصدر نباتي غني بالكالسيوم، حيث تحتوي 3.5 أونصة / كل أونصة تعادل 28.3495 غرام / من
الروند على 9% من الكمية المنصوح بها من الكالسيوم يومياً و5
غرامات من الألياف.
كذلك يكون الروند غنياً بالفيتامين K / الضروري للحفاظ على
عظام قوية /، ويحتوي على الفيتامين C، الحديد والمنغنيز.
كل المعلومات الواردة في هذا الموضوع:
تمتلك قيمة معلوماتيّة ولا تشكّل بديل لأيّ علاج أو نصائح طبيّة على الإطلاق.
ليست هناك تعليقات:
إرسال تعليق