Linda Roberts investiga el aumento de la popularidad de las comidas preparadas تبحث ليندا روبرتس قضية ازدياد شعبية الوجبات الجاهزة Linda Roberts investigates the rise in popularity of ready meals - <center> Fénix Traducción فينيق ترجمة Phoenix Translation </center> Fénix Traducción فينيق ترجمة Phoenix Translation : Linda Roberts investiga el aumento de la popularidad de las comidas preparadas تبحث ليندا روبرتس قضية ازدياد شعبية الوجبات الجاهزة Linda Roberts investigates the rise in popularity of ready meals

2019-02-11

Linda Roberts investiga el aumento de la popularidad de las comidas preparadas تبحث ليندا روبرتس قضية ازدياد شعبية الوجبات الجاهزة Linda Roberts investigates the rise in popularity of ready meals

1. Like many working people, I never actually cook anything – I just don’t have the time. My mother, on the other hand, still cooks a full three-course meal every evening, but then she doesn’t have to work any more. I usually work very long hours and now I’m writing a book in my spare time, so ready meals are the perfect solution – or are they?
2. According to a survey by a British market research company, we only spend 20 minutes cooking each day – 20 years ago it was an hour a day. One reason for this change is ready meals. Now, you can heat up a delicious Indian, Thai, Chinese or Italian meal in the microwave in under four minutes. What could be easier or quicker?
3. We all know these ready meals taste delicious, but many experts now believe they’re bad for our health because they often contain a lot of sugar, fat and salt. Health advisers say that we shouldn’t eat ready meals too often and we need to read the labels carefully. Despite this, people who live in the UK spend over 1 billion pounds a year on ready meals and the market is growing rapidly.
4. People in the USA and Sweden also buy a lot of ready meals, and they’re becoming more common in Germany, France and Holland. The Spanish and Italians still cook their own meals, but things are beginning to change there too. My mother will never change, though – now she’s doing an evening course in traditional English cooking!

1. مثل كثير من الأشخاص العاملين، لا أطبخ شيء أبداً – فلا املك الوقت الكافي. لكن أمي، من الجانب الآخر، تواظب على طبخ ثلاث وجبات يومياً، حيث تحضرها مساء كل يوم، لكن هي لا تعمل أيّ شيء آخر. أنا أعمل ساعات طويلة عادة وأقوم بتحضير كتاب في وقت فراغي، لهذا تكون الوجبات الجاهزة هي الحل المثالي، أليس كذلك؟

2. وفق دراسة أعدتها شركة أبحاث للسوق البريطانية، نخصص حوالي عشرين دقيقة للطبخ كل يوم – وكانت هذه المدة حوالي ساعة قبل عشرين عام. يكون أحد أسباب هذا التغير هو الوجبات الجاهزة. في يومنا هذا، يمكن لأيٍّ كان تسخين أشهى الأطباق الهندية، التايلندية، الصينية أو الإيطالية بأقل من أربع دقائق في جهاز التسخين الذي يستخدم الأشعة القصيرة (المايكروويف). ما الذي يمكن أن يكون أسهل وأسرع؟!

 3. نعرف جميعاً بأن هذه الوجبات الجاهزة لذيذة، لكن يرى الخبراء، الآن، بأنها تكون ضارة صحياً لأنها تحتوي على كميات كبيرة من السكر، الدهون والأملاح في الغالب الأعم. ينصح أخصائيُّو تغذية بأنه لا يجب أن نستهلك وجبات جاهزة كثيراً وأننا نحتاج لقراءة المعلومات المكتوبة على كل وجبة بعناية. رغم تلك التحذيرات، يصرف البريطانيون مليار باوند سنوياً على الأطعمة الجاهزة، حيث ينمو سوق هذه المنتجات بصورة متسارعة.

4. يشتري أميركيون وسويديون كثير من الأطعمة الجاهزة، كذلك أصبح هذا شائعاً في ألمانيا، فرنسا وهولنده. فيما يطبخ الإسبان والإيطاليون وجباتهم الخاصة، لكن يبدو أن تغييراً بدأ يحدث في هذين البلدين على هذا الصعيد مع الأسف.

 لن تتخلى أمي أبداً عن الطبخ، بل تقوم الآن بالاشتراك بدورة دراسية خاصة بالطبخ البريطاني التقليدي حتى!


ليست هناك تعليقات: